Hastalarımızın diş tedavisi ile ilgili en sık sordukları soruları ve cevaplarını sizin için listeledik.
Dişler üzerindeki düzenli plak birikimi daha sonrasında sert mineral ve bakteri birikintisine yani diş taşına yol açmaktadır. Diş taşlarını düzenli diş fırçalanması, diş ipi veya ağız duşu kullanımı ile önlemek mümkündür. Düzenli dental muayeneler diş taşı başta olmak üzere birçok probleme erken müdehale şansı sağlar. Diş fırçalamanın düzenli ve doğru yapılmadığı durumlarda da diş taşı oluşumu engellenememektedir. Doğru fırçalamanın nasıl olduğu konusunda diş hekiminize danışabilir ve ağız bakımının nasıl sağlanması gerektiğini öğrenebilirsiniz.
Süt dişleri ileride gelecek daimi dişlere rehberlik eder. Bu nedenle sağlıklı olmaları ve alttaki daimi diş sürme zamanına kadar ağızda bulunmaları oldukça önemlidir. Çürüyen ve ağızda enfeksiyon kaynağı olan süt dişlerinin hekim tarafından tedavisi yapılmalı, çekildikleri takdirde daimi dişlerin geleceği boşluk yer tutucularla korunmalıdır.
Çeşitli nedenlerle kaybedilen dişlerde, var olan fonksiyonel ve estetik eksikliği tamamlamak amacıyla diş kökünü taklit eden titanyum alaşımdan yapılmış vidalar konulması işlemidir. Sağlık ve estetik bakımından geleneksel tedavilerden daha üstün özellikler gösteren ve doğal dişinizi taklit eden implant tedavisi, hekiminizin yaptığı ayrıntılı muayene sonucu eksik diş varlığında uygulanabilir.
Dijital teknolojiyle üretilen kişiye özel hazırlanan şeffaf plaklardır. Dişlere kontrollü kuvvet uygulayarak dişlerin istenilen konuma gelmesini sağlar. Hasta için tel tedavisine göre daha konforlu ve estetik bir tedavi süreci sağlar.
Diş yüzeyindeki istenmeyen lekelere karşı ve estetik olarak hastanın beklentisini karşılamayan diş tonu için dişe uygulanan jel formundaki materyaller ile diş tonunu açma işlemidir. Hekim kontrolünde yapıldığında dişe zararı olmayan bir uygulamadır.
Diş çekimi hekim kontrolünde lokal anestezi altında yapılmasından dolayı hasta işlem sırasında ağrı hissetmemektedir. Ancak lokal anestezi etkisi geçtiğinde hastanın konforu için hekim önerilerine titizlikle uyması gerekmektedir.
Diş sıkma ve gıcırdatma, hastanın kas islelet sistemine, dişlere ve periodontal dokularına zarar veren, anormal alışkanlardır. Alışkanlığın etiyolojisine göre tedavi yaklaşımı belirlenir. Bunlar arasında gece plakları ve çiğneme kaslarına botox uygulaması sayılabilir.
Sedasyon ile tedavi daha çok çocuklar ve koopere olmayan hastalarda uygulansa da yetişkin bireylerin dental tedavilerinde de tercih edilmektedir. Diş tedavisi sırasında kaygı duyan hastalarımız için de kliniğimizde sedasyon altında dental tedaviler uygulanmaktadır.
Doğru teşhis ve tedavi için çekilen dental panoramik röntgen ve üç boyutlu tomografiler düşük dozda radyasyon ile başarılı görüntüler elde etmektedir ve hastalar için zararlı değildir.
En genel sebebi diş eti hastalıklarıdır. Bununla birlikte travmatik fırçalama ve sistemik bir hastalık kaynaklı da olabilmektedir. Kontrol altına alınamayan diş eti kanamalarında mutlaka hekime başvurulması gerekir.